De Deelderij

De Deelderij is een kleinschalige en onderscheidende zorgaanbieder voor logeeropvang. Wij bieden een omgeving waarin

maximaal 4-5  deelnemers (kinderen/jongeren/volwassenen) die in het weekend logeren het naar hun zin hebben en waar hun gezondheid, welzijn, ontwikkeling, zelfredzaamheid en participatie zal toenemen. We willen dit bereiken aan de hand van de volgende vijf pijlers;

 

– Een persoonsgerichte benadering: ieder persoon is uniek en hierbij willen we als zorgcamping aansluiten. We willen aandacht hebben voor de interesses, wensen en mogelijkheden van de deelnemers. De activiteiten die worden aangeboden zullen zoveel mogelijk hierop worden afgestemd. Aandacht en vertrouwen zullen van essentieel belang zijn voor het slagen van de doelstelling van de deelnemers en vormen daarmee ook de kern onze visie.

– Sociale contacten en steun: doordat wij zorg en kamperen combineren ontstaat er een situatie waarbij leren, werken en ontspannen prima samen zullen gaan. De deelnemers kunnen sociale contacten opbouwen en steun en waardering ontvangen van andere deelnemers en campinggasten. Door hier in de begeleiding aandacht op te vestigen zal er een veilige situatie ontstaan om te oefenen met het aangaan en onderhouden van sociale contacten.

 

– Diverse en zinvolle activiteiten en werkzaamheden: op de zorgcamping zijn zeer veel verschillende activiteiten en werkzaamheden. Hierbij valt o.a. te denken aan het verzorgen van de dieren, het verzorgen van de moestuin, het onderhouden van het groen op de camping. Deze activiteiten worden in het algemeen als zinvol ervaren. Daarnaast zijn er andere werkzaamheden zoals het beheren van de receptie en het terras, het verwerken van de producten uit de moestuin en het gezamenlijk koken.

 

 

– Groene omgeving: de Deelderij staat in het hart van Drenthe en wordt omgeven door bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het biedt de deelnemers volop de mogelijkheden om zich terug te trekken uit de dagelijkse hectiek van prikkels. Er is voldoende ruimte om naast de camping de rust op te zoeken van de omgeving. De groene omgeving werkt daarnaast activerend door de aanwezigheid van juist de buitenactiviteiten en werkzaamheden.

 

– Huiselijke omgeving: we willen in de Deelderij een sfeer creëren waarbij de deelnemers zich thuis voelen. Een gedeelte van het woonhuis wordt gebruikt als logeeropvang. De Deelderij biedt zorg voor vele verschillende doelgroepen.


Vraag vrijblijvend naar informatie