Schoonloo

Vroeger
Schoonloo is een oud esdorp. In 1830 bestond het dorp uit acht boerderijen die langs de oude postweg van Groningen naar Coevorden lagen. Met de twee essen omringd door het bosgebied "de strubben", lag het dorp als een groen eiland te midden van het uitgestrekte Schoonloërveld. Na de opdeling van de gemeenschappelijke heidegronden in 1910 is een groot deel van het Schoonloërveld door Staatsbosbeheer aangekocht.

Heden
Thans wonen er in het dorp circa 250 inwoners verdeeld over ± 100 woningen. Het dorp heeft een belangrijke rol in de recreatie gekregen. In uitgestrekte bossen liggen een aantal natuurgebieden met verschillende flora en fauna zoals veenplassen en heidevelden. Dit maakt Schoonloo en omgeving bijzonder aantrekkelijk voor fiets- en wandelliefhebbers. Door de centrale ligging van het dorp in deze bosrijke omgeving is er altijd wel een fietsroute die het dorp aandoet. Ook de bekende Pieterpad-wandelroute gaat door het dorp. Meer informatie over Schoonloo vindt u op de website van het dorp.

Zo komt u bij ons

Met de auto
over de snelweg A28 Zwolle-Assen neemt u afslag Beilen (31), dan via Westerbork, Elp naar Schoonloo
of over de N34 naar Emmen, afslag Erm, via Sleen, Schoonoord naar Schoonloo.
In beide gevallen gaat u op de rotonde in Schoonloo richting Rolde en dan vindt u ons (150 meter verderop) in de eerste boerderij aan de linkerkant.
(iets langer, maar wel caravan vriendelijker) op A28 afslag Assen-Zuid, dan de N33 richting Rolde/Veendam. Vervolgens neemt u afslag Rolde en daarna neemt u de rotonde één kwart richting Grolloo en uiteindelijk Schoonloo.

Openbaar vervoer
We zijn prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Komt u met de trein, stap dan op station Assen op de bus (lijn 21) richting Emmen naar Schoonloo. Uitstappen bij de rotonde in Schoonloo. Deze bushalte is nog 150 meter (even teruglopen) verwijderd van onze accommodatie.
 

Ligging/kaart

De Deelderij ligt op loopafstand van het centrum van Schoonloo omsloten door de prachtige Staatsbossen en in het hart van de provincie Drenthe Een unieke uitvalsbasis voor heerlijke fietstochten of om te wandelen.

De Deelderij minicamping en appartementen

 

   
   

Familie G. Bardie-Boelen
Hoofdstraat 12
9443 TJ Schoonloo (Dr)

0592 - 50 80 90
06- 50 54 78 66
mail ons