Dagbesteding

De doelgroep voor de dagbesteding is zeer divers. Hierin ligt ook de kracht van onze dagbesteding. De dagbesteding richt zich op de leeftijd van 12 jaar en ouder. Het kunnen bijvoorbeeld kinderen/jongeren zijn die om redenen niet meer naar school gaan. Geen invulling van de dag leidt veelal tot ernstig probleemgedrag of andersom. Door deze groep een dag invulling te geven wordt een afname van dit probleemgedrag ingeschat. Daarnaast zal de zelfwaardering bij deze groep toenemen waardoor bijvoorbeeld een schooltraject wel weer mogelijk wordt.

Het is ook mogelijk om de dagbesteding de invulling te geven van een re-integratie traject. Mensen die voor langere tijd geen werk meer kunnen uitvoeren, kunnen binnen de dagbesteding ritme, arbeidscompetenties en structuur op doen om vervolgens uit te stromen naar betaald werk.

Ook kan de dagbesteding een plek van beschut werk bieden. Hierin kunnen deelnemers met psychische problemen nieuwe contacten op doen en kan er geoefend worden met arbeidsvaardigheden. Doelen hierbij kunnen zijn het opdoen van zelfvertrouwen, zelfrespect, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel. Een ander bijkomstig neveneffect is het toenemen van de fysieke conditie.


Activiteiten dagbesteding:

Op de Deelderij kunnen de activiteiten zeer uiteenlopend zijn. De activiteiten zijn gericht op de camping, appartementen, moestuin, dieren, en groenonderhoud. In het kampeerseizoen is de receptie met een klein winkeltje en het terras open. In de keuken zullen o.a. verschillende soorten jam en taarten worden gemaakt.

Logeren

Dagbesteding

Verpleging

Locatie

Over ons

Aanmelden

Contact


Vraag vrijblijvend naar informatie